Hospitalschefens oplevelse

"Sørg nu for at blive tjekket",  sådan lyder Hospitalschefens budskab til alle kvinder. Læs med her, hvor hun fortæller om sin historie, dengang hun havde kræft tæt ind på livet. 

Mit navn er Hanne Zingenberg. Jeg er hospitalschef her på PrivatHospitalet Danmark og bliver hver dag konfronteret med sygdomme og sygedommens barske virkelighed.

På trods af dette, går jeg meget sjældent selv til lægen. Man skulle ellers mene, at jeg burde være mere opmærksom, men som så mange andre, havde jeg en ide om, at det selvfølgelig aldrig sker for mig.

Med et kig i kalenderen indså jeg, at det var længe siden mit sidste regelmæssige gynækologiske eftersyn. Jeg bestilte derfor en tid, bare for en god ordens skyld. Man ved jo aldrig.

Rent rutinemæssigt foretog lægen en smear-test for at undersøge for celleforandringer.
Af alle de undersøgelser jeg har været til, regnede jeg heller ikke med, at lægen en uge efter, havde henvist mig til kræftpakke forløbet på Herlev Hospital.
På et seminar med ledergruppen modtog jeg opkaldet, der mildest talt kom som et kæmpe chok.I det videre forløb blev jeg fulgt af vores dygtige gynækolog Jens Jørgen Kjer, her på PrivatHospitalet Danmark, og i dag er jeg gudskelov fuldstændig rask og rørig.

Kald det mavefornemmelse, et tilfælde eller noget andet der fik mig til lægen, men faktum er, at den slags episoder viser os hvor vigtigt det er, at vi husker vores rutine undersøgelser. 

Kræft i underlivet er, som alle andre former for kræft, en uhyggelig sygdom. Der er sjældent symptomer på livmoderhalskræft, hvilket er årsagen til, at man som 23-årig automatisk bliver indkaldt til en underlivsundersøgelse via sin e-Boks, og herefter bliver kaldt til en efterfølgende undersøgelse hver 3. år.    
Denne undersøgelse er til alle kvinder i alderen 23 – 64 år, og tilbyder at man deltager i en forebyggende folkeundersøgelse, hvor man screenes for livmoderhalskræft. Formålet med screeningen er at finde og behandle forstadier til livmoderhalskræft, inden de udvikler sig.

Mit budskab med denne historie er derfor:
Sørg nu endelig for at blive screenet regelmæssigt. Man kan lige så godt være på den sikre side da det kan ramme alle, selv hospitalschefen.

Hanne Zingenberg, Hospitalschef på PrivatHospitalet Danmark

Hanne blev i 2000 færdiguddannet som lægesekretær fra Herlev Hospital. Herefter arbejde hun som klinikchefsekretær på Rigshospitalet, hvorefter hun i 2008 blev ansat på PrivatHospitalet Danmark som sekretariatschef.
I sommeren 2012 blev Hanne udnævnt som Hospitalschef for PrivatHospitalet Danmark.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies