Hospitalschefens oplevelse

"Sørg nu for at blive tjekket", sådan lyder hospitalschefens budskab til alle kvinder. Læs med her, hvor hun fortæller sin historie om dengang, hun havde kræft tæt ind på livet. 

Mit navn er Hanne Zingenberg. Jeg er hospitalschef her på PrivatHospitalet Danmark og bliver derfor hver dag konfronteret med sygdomme og deres barske virkelighed.

På trods af dette, går jeg meget sjældent selv til lægen. Man skulle ellers mene, at jeg bør vide bedre, men som så mange andre, har jeg en forestilling om, at det aldrig vil ske for mig.

Men med et tilfældigt kig i kalenderen indså jeg en dag, at det var alt for længe siden mit sidste regelmæssige gynækologiske eftersyn. Jeg bestilte derfor en tid, bare for en god ordens skyld.
Rent rutinemæssigt foretog lægen en smear-test for at undersøge for celleforandringer.

Med alle de undersøgelser jeg har været til, regnede jeg ikke med at netop denne ville føre til, at lægen en uge efter havde henvist mig til kræftpakkeforløbet på Herlev Hospital.
Men der stod jeg, på et seminar med ledergruppen, da jeg modtog opkaldet. Og det kom mildest talt som et kæmpe chok.

hanne

I det videre forløb blev jeg fulgt af vores dygtige gynækolog Jens Jørgen Kjer, her på PrivatHospitalet Danmark, og i dag er jeg gudskelov fuldstændig rask og rørig.

Kald det mavefornemmelse, et tilfælde eller noget andet der fik mig til lægen, men faktum er, at den slags episoder viser os, hvor vigtigt det er, at vi husker vores rutineundersøgelser. Det har jeg lært på den hårde måde. 

Kræft i underlivet er, som alle andre former for kræft, en uhyggelig sygdom. Der er sjældent symptomer på livmoderhalskræft, hvilket er årsagen til, at man som 23-årig automatisk bliver indkaldt til en underlivsundersøgelse via sin e-Boks og en opfølgende undersøgelse hvert 3. år.    
Disse undersøgelser er til alle kvinder i alderen 23 – 64 år, og tilbyder at man deltager i en forebyggende folkeundersøgelse, hvor man screenes for livmoderhalskræft. Formålet med screeningen er at finde og behandle forstadier til livmoderhalskræft, inden de udvikler sig.

Mit budskab med denne historie er derfor:
Sørg nu endelig for at blive screenet regelmæssigt. Man kan lige så godt være på den sikre side, da det kan ramme alle, selv hospitalschefen.

Hanne Zingenberg, Hospitalschef på PrivatHospitalet Danmark

Hanne blev i 2000 færdiguddannet som lægesekretær fra Herlev Hospital. Herefter arbejde hun som klinikchefsekretær på Rigshospitalet og blev i 2008 ansat på PrivatHospitalet Danmark som sekretariatschef.
I sommeren 2012 blev Hanne udnævnt som Hospitalschef for PrivatHospitalet Danmark.

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies