Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode som bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring kan akupunkturnålene genoprette kroppens normale energibalance, qi.

Selve udtrykket akupunktur stammer fra to latinske ord: ”Acus”, der betyder nål eller spids, og ”punktur” der kommer af ”pungere”, der betyder at punktere eller stikke. Betegnelsen akupunktur er således en vestlig konstrueret term, selv om det i dag er blevet en international anvendt betegnelse for behandlingsmetoden

Princippet i akupunkturbehandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter i huden for at forebygge eller behandle lidelser. 

acupuncture

Kliniske undersøgelser, som bygger på resultater med op mod 17.000 forsøgspersoner, bekræfter både statistiske signifikante og kliniske relevante effekter ved behandlingen af uspecifikke lænderygsmerter, slidgigt i knæ og hofter, samt hovedpine og migræne. Konklusionen fra disse undersøgelser viser samstemmende og entydigt, at suppleres konventionel behandling med akupunktur, opnås bedre smertelindring og bedre funktion.

Akupunktur er en ganske ufarlig behandling og har stort set ingen bivirkninger. Udover at symptombehandle tager akupunktur ofte fat i ubalancens rod, og ved at genoprette den mistede balance i kroppen kan akupunktur enten regulere eller helt fjerne lidelsen.


Behandling: 
Ved din første konsultation vil vores akupunktør, som er RAB-registreret og dermed godkendt af Sundhedsstyrelsen, planlægge det videre behandlingsforløb. Typisk vil et forløb være 8-12 behandlinger. 

Vores akupunktør arbejder tæt sammen med husets øvrige læger, specielt vores neurologer, om for eksempel behandling af migræne, svær hovedpine, etc. 

Tilskud til akupunkturbehandling

Tilskud til akupunktur fra Sygeforsikringen "danmark":
Første konsultation: 30% af udgiften, dog maks. 110 kr.
Efterfølgende behandling: 30% af udgiften, dog maks. 70 kr.

Efter en stillet lægelig diagnose, og ydet af Registreret Alternativ Behandler (RAB) med bestået eksamen som akupunktør, ydes tilskud fra Sygeforsikringen "danmark" som det fremgår ovenover.

Der kan kun gives tilskud til én førstekonsultation i behandlingsforløbet for samme sygdomsaktivitet. Det er en betingelse for ydelse af tilskud til akupunktur, at oplysning herom indberettes elektronisk fra akupunktøren til "danmark" efter fastlagt specifikation.

PrivatHospitalet Danmark kontakt os

Kontakt os

Har du spørgsmål er du meget velkommen at ringe til os på tlf. 39 64 19 49
eller sende os en mail.

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies