Kikkertoperation i albuen - albue-atroskopi

For at finde årsagen til smerter og gener i albuen foretager vi kikkertoperation i albuen, også kaldet en albueartroskopi. Det er som regel en ambulant operation, hvor du tager hjem samme dag.

Hvad er en kikkertoperation i albuen?

En kikkertoperation i albuen også kaldet en albueatroskopi anvendes til at vurdere om der f.eks. er skader på brusk, ledkapsel eller ledbånd i albuen.  Samtidig er det muligt at reparere eventuelle skader i albuen. Der findes mange forskellige elementer i albuen der gør, at man får ondt. Nogle gener kan afhjælpes ved netop en kikkertoperation i leddet. Operation i albuen foregår gennem 3 - 5 små huller omkring albuen, hvorigennem kikkert og instrumenter føres ind i albueleddet. Hermed kan kirurgen undersøge albuen og reparere eventuelle skade, rense op og fjerne løsedele.

Kikkertoperation i albuen


De mest almindelige skader som kan afhjælpes med en kikkertoperation i albuen.

Mus i albuen

Mus i albuen beskriver en tilstand, hvor du har slået et stykke brusk eller knogle løs inde i albueleddet. Denne del smutter rundt og låser albueleddet. Her bør en operation foretages hurtigst muligt. Operationens formål er at forsøge at sætte bruskstykket fast igen.

Indeklemning i albuen?

Beskadigelse af ledbånd og brusk i albueleddet sker typisk i forbindelse med udøvelse af sport eller ved ekstreme fysiske belastninger af albueleddet, under arbejde eller ved et trafikuheld. Skaden opstår hyppigst, hvis du f.eks. falder og tager fra med strakt arm. Så kan du forvride  albueleddet. Ikke alle skader kræver operation.


Slidgigt i albuen?

Slidgigt i albuen kommer længerevarende slid hvor brusken har taget skade, og slimhinden i leddet er blevet irriteret eller følger efter et brud. I nogle tilfælde vil det være en god idé at anvende en kikkertoperation, til at rense op i albueleddet, men det afhænger af symptomer og røntgenbillede.

 

Læs vores pjece om kikkertoperation i albuen

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00