Albuesmerter

Albuesmerter kan skyldes en lang række lidelser samt overbelastninger og skader fra uheld.

albuesmerter

 

Når du har ondt i albuen

Smerter i albuen kan skyldes en lang række forskellige lidelser, f.eks. slidgigt eller overbelastning i forbindelse med idrætsudøvelse. Smerter kan også opstå efter brud, ledskred og forvridninger.

Årsag til smerter kan også være en indeklemt nerve på indersiden af albuen, hvor man operativt kan løsne nerven og eventuelt flytte denne. Operationerne foregår enten i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse.

Tennis- og golfalbue

Lidelsen skyldes en overbelastning af musklerne i området og rammer ikke kun tennis- og golfudøvere. På trods af navnene tennis- og golfalbue, ses disse lidelser især i erhverv, hvor der udføres kraftfulde armfunktioner i kombination med gentagne bevægelser samt ved muse- og tastaturarbejde. Lidelserne er overbelastningsskader ved senetilhæftningerne.
Har du tennis- eller golfalbue, kan du i mange tilfælde behandles med fysioterapi og blokadebehandling. Andre tilstande kan, efter udredning med f.eks. røntgen, ultralydsundersøgelse eller MR-scanning, behandles med kikkertundersøgelse og oprensning af leddet.

Symptomer på tennis- og golfalbue
De typiske symptomer på tennis- og golfalbue er smerter i albueområdets yderside, hvor de nerver som strækker fingrene og håndleddet har deres udspring. Smerterne kan stråle op i overarmen og ned langs underarmens yderside.

Indeklemt nerve

En anden årsag til smerter i albuen, og ofte også følelsesforstyrrelser i hånden, kan være en indeklemt nerve på indersiden af albuen.

Indeklemt nerve i albuen deles op i to tilstande:
Lysis nervus ularis, som er en nerve på indersiden af albuen, samt Nervus radialis, som er en nerve på ydersiden af albuen.

Symptomerne på Lysis nervus ularis:
er ofte snurrende smerter i lillefinger og ringfinger. Generne forværres typisk når du bøjer albuen.

Nervus radialis påvirker tommelfingeren og eventuelt også pege- og langfingeren med nedsat følsomhed. Følelsen på håndryggen er ofte også påvirket, og i specielle tilfælde kan der opstå en drophånd, hvor du mister evnen til at strække håndled og fingre.

Patientinfo

PrivatHospitalet Danmark kontakt os

Kontakt os

Har du spørgsmål er du meget velkommen at ringe til os på tlf. 39 64 19 49
eller sende os en mail.

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies