Blødningsforstyrrelser

Blødningsforstyrrelser kan have mange årsager og må ikke ignoreres.


Udebleven menstruation kan have forskellige årsager: Stress, hård idræt, voldsom afmagring, ophør med p-piller og naturligvis overgangsalder. Ved udebleven menstruation bør du altid overveje, om du kan være blevet gravid. 

Pletblødning efter samleje kan skyldes forandringer på livmoderhalsen. 
Kraftig blødning kan ses ved muskelknuder eller polypper i livmoderhulen samt ved hormonforstyrrelser. Kræft i livmoderen kan også være en årsag til blødningsforstyrrelser. Derfor anbefaler vi altid, at du søger læge, hvis du oplever blødningsforstyrrelser.

Blødningsforstyrrelser i overgangsalderen (klimakterie)
Hedeture, søvnløshed og hjertebanken – er det noget, du kan genkende? Det er helt almindeligt at opleve disse symptomer, når man når overgangsalderen. Cirka 75% af kvinder oplever disse gener. Uregelmæssige blødninger er også et almindeligt symptom. Dette skyldes ofte, at ægløsningerne begynder at blive uregelmæssige. Man kan opleve at bløde meget sjældent eller hyppigt, det varierer fra person til person. Kvinder over 40 år med blødningsuregelmæssigheder vil ofte få tilbudt en udskrabning fra livmoderen. Herved kan man få vigtige oplysninger om årsagen til blødningsforstyrrelsen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at udskrabningen kun foretages for at få en diagnose, og at den f.eks. ikke kan bruges til at regulere uregelmæssige blødninger.

Den mest almindelige behandling ved gener i forbindelse med overgangsalder er hormoner. Hvis der også er blødningsforstyrrelser, kan kirurgi komme på tale. På PrivatHospitalet Danmark har vi stor erfaring med hormonbehandlinger, og vi mener ikke, at overgangsalderen skal være til gene.

Blødningsforstyrrelser efter overgangsalderen
I disse tilfælde er det som regel nødvendigt at foretage en udskrabning for at udelukke ondartede forandringer. 

Kontakt din læge

Vi anbefaler, at du kontakter din læge ved blødningsforstyrrelser.

PrivatHospitalet Danmark kontakt os

Kontakt os

Har du spørgsmål er du meget velkommen at ringe til os på tlf. 39 64 19 49
eller sende os en mail.

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies