Protese i hoften

Slidgigt og gener i hoften kan afhjælpes ved at få udskiftet hoften og få indsat en protese.

Hvad er en slidgigt i hoften?

Slidgigt i hoften er en lidelse, hvor ledbrusken i hofteleddet er ødelagt. Lidelsen kan i nogle tilfælde lindres med indsættelse af et kunstigt hofteled – såkaldt hoftealloplastik. Årsagen til, at man skal opereres og have indsat en hofteprotese, er, at brusken i hofteleddet er slidt ned, og der kan være slidt noget af knoglen. Nedslidningen medfører smerter, og måske får man nedsat eller dårligere bevægelse i hofteleddet og kan ikke gå så langt som før.

Vi har stor erfaring i at operere kunstige hofter og opererer 300-400 hofter om året. Der vil altid være en erfaren kirurg til operationen.

Hoftealloplastik 


Kriterier for operation

Kriterierne for at blive indstillet til operation er sædvanligvis, at du har smerter hele tiden eller er begrænset i din gang, din førlighed eller din bevægelighed. Det er også vigtigt, at du inden operationen har forsøgt behandling med smertestillende medicin eller gigtmedicin, uden at det har virket tilstrækkeligt.

Hvad er et kunstigt hofteled?

Ved indsættelse af et kunstigt hofteled erstatter man hofteleddet med en protese. Det vil sige, at man fjerner lårbenshovedet og bruskresterne i leddet. En kunstig hofte består af 3 dele En del som sættes fast i hofteskålen (hofteskålsprotesen), en del som sættes fast i marvhulen på lårbenet (lårbensprotesen), og en del som sættes på lårbensprotesen (kunstigt ledhoved). Ved operationen sættes hofteskålen på plads og fikseres enten ved hjælp af knoglecement eller skruer. Lårbensprotesen fikseres enten med knoglecement eller den kiles fast i lårbenet.

Læs vores pjece om indsættelse af kunstigt hofteled

Tilskud for Sygeforsikringen Danmark

NB. Sygeforsikringen Danmark giver 20% i tilskud til hoftealloplastik (indsættelsen af en ny hofte).

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00