Pigmentforandringer

PrivatHospitalet tilbyder undersøgelser og behandling af pigmentforandringer i huden, særligt i ansigtet. 

Hvad er pigmentforandringer?

Pigmentforandring som f.eks. Pigmentpletter eller pigmentskjolder opstår, når pigmentdannende celler, beliggende i overgangen mellem overhuden og læderhuden, producerer for meget pigment.

Hvis din hud gennem årene har været udsat for mere sol end den kan tåle, reagerer huden for at beskytte sig ved at danne yderligere pigment også kendt som leverpletter.

Der kan også ske en hormonpåvirkning i forbindelse med graviditet eller ved brug af p-piller, som får huden til at reagerer kraftigere end normalt på solpåvirkning. Derved øges dannelsen af pigment der viser sig som store plamager, oftest i ansigtet. 

 

Pigmentforandringer

 

Behandling af pigmentforandringer

Pigment beliggende i overhuden er lettest at fjerne, hvorimod pigment beliggende i læderhuden er svært at fjerne. Leverpletter er normalt beliggende i overhuden, og pigment, som er forårsaget af hormonpåvirkning og irritation er oftest beliggende i både overhuden og læderhuden.
Pigmentforandringer er ikke farlige for helbredet, men kan fjernes eller udbedres af kosmetiske årsager. Vores dygtige hudlæger eller kosmetiske personale er klar med rådgivning og behandling.

 

Pjece om hudsygdomme