Vandvorter

PrivatHospitalet tilbyder undersøgelser og behandling af vandvorter. 

Hvad er vandvorter?

Vandvorter også kaldet molluskler skyldes et virus, som smitter ved direkte eller indirekte kontakt. Vandvorter er en godartet lidelse der viser sig i form af små lyserøde, perlelignende knopper. Sygdommen ses i alle aldre, men er dog hyppigst forekommende hos børn. De enkelte knopper forsvinder oftest af sig selv efter få måneder, og kræver sjældent behandling.

Vandvorter

Særlige kendetegn

Små blanke knopper på huden med en lille fordybning i midten. Ofte kommer der molluskel eksem, et stykke tid før vorten forsvinder, som er rødt og kløende.

Behandling for vandvorter

I langt de fleste tilfælde er behandling ikke nødvendigt og vandvorter kan efterlade et lille rundt ar i huden, uanset om det behandles eller ej. Er der samtidig kløende eksem, kan det dog nogle gange afhjælpes ved at fjerne molluskerne med en af følgende behandlinger: 

  • Lokalbehandling med Molusk – (10% kaliumhydroxid kutanopløsning som fås i håndkøb)
  • Vandvorter kan fjernes kirurgisk. Dette sker enten ved at pirke indholdet ud med en kanyle, eller ved at skrabe dem bort med en skarpske (lille skarpt instrument). Patienten bliver lokalbedøvet med en bedøvende creme først.
  • Frysebehandling: Vandvorter kan også frysebehandles

 

Pjece om hudsygdomme