Rygsøjlegigt - Morbus Bechterew

På PrivatHospitalet Danmarks reumatologiske klinik, undersøger vi og behandler for gigtsygdomme.

Hvad er en rygsøjlegigt, Morbus Bechterew?

Rygsøjlegigt også kaldet Morbus Bechterew er en kronisk inflammatorisk gigtsygdom. Der er tale om en gigtbetændelse uden bakterier. Betændelsen angriber for det meste de steder, hvor sener, ledbånd og ledkapsler hæfter på knoglerne, men også ledhinden inde i leddene kan blive ramt.

Ca. 10.000 danskere lider af Morbus Bechterew, men formentlig er tallet højere, idet en række lettere tilfælde aldrig diagnosticeres. De fleste får stillet diagnosen omkring 20-30 års alderen. Nogle har dog rygsmerter allerede i teenageårene. Sygdommen optræder 2-3 gange hyppigere hos mænd end kvinder. Årsagen til Morbus Bechterew er ukendt, men arv og miljø lader til at have betydning.

 

 PrivatHospitalet Danmark tilbyder udredning og behandling af gigtlidelser og betændelsestilstande i bevægeapparatet

Behandling af rygsøjlegigt, Morbus Bechterew

Sygdommen kan ikke helbredes, men i de fleste tilfælde kan den bringes under kontrol med behandling. Den rette behandling af sygdommen retter sig derfor mod de symptomer, der medfører smerter og funktionsbegrænsning. Den bedste behandling af Morbus Bechterew består af en kombination af medicinsk behandling, træning og bevægelse samt fokus på bedst mulige forhold på arbejdspladsen og i hjemmet. Ingen af de nævnte behandlingsmetoder kan effektivt stå alene over længere tid, og derfor er det vigtigt at lægge en hensigtsmæssig behandlingsstrategi for den enkelte patient. 

Læs mere i vores pjece om reumatologi

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00