Slidgigt

På PrivatHospitalet Danmarks reumatologiske klinik, undersøger vi og behandler for rygsygdomme.

Hvad er en slidgigt?

Slidgigt er en kronisk ledsygdom, der udvikler sig over lang tid, hvor brusken i leddet gradvist nedbrydes. Det medfører smerter ved aktivitet og i nogle tilfælde også i hvile.

Symptomer på slidgigt er: 

  • Smerter
  • Ømhed
  • Stive led
  • Knasen og skurren i leddet
  • Hævede og ømme led, hvis der indtræder betændelse i leddet

Ofte vil du opleve de første symptomer i dagligdagen, fx et knæ, der “knaser” på vej op af trappen, at det kniber med at strække og bøje fingrene og holde på ting, eller at leddene bliver stive, når du har siddet eller stået i den samme stilling i længere tid.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder udredning og behandling af gigtlidelser og betændelsestilstande i bevægeapparatet

Behandling af slidgigt

Slidgigt kan ikke helbredes, men det er muligt at lindre smerter og besvær og forsinke en forværring af sygdommen. Læs mere om behandling af sygdommen. Da slidgigt er en kronisk gigtsygdom det vil sige, at der ikke findes nogen behandling, der kan fjerne sygdommen. Der findes dog en række ting du selv gøre med rigtig vejledning fra din læge, fysioterapeut og andre behandlere, så symptomerne mindskes. Har du svære smerter, kan du naturligvis have brug for smertestillende midler. 

For de fleste med let til moderat slidgigt er effekten af træning, information og evt. vægttab  ligeså god som effekten af smertestillende midler, og du slipper samtidig for bivirkninger.

Læs mere i vores pjece om reumatologi

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00