Senebrist i skulderen

PrivatHospitalet Danmark tilbyder undersøgelse og behandling for senebrist i skulderen.

Hvad er senebrist i skulderen?

Senebrist i skulderen kan opstå efter en eller flere skader på de fire skuldermuskler og deres sener. Ofte er det en aldersbetinget skade, da senerne mister deres styrke med alderen, men skaden kan også komme efter overbelastning eller akut efter skade. Symptomer er smerter og nedsat kraft i skulderen. Ofte stråler smerterne ned i overarmen og provokeres let af løft af arm.
Behandling består oftest i operation, hvor senerne sættes på plads og skulderleddet renses op. Ønsker man ikke at operere, kan blokader og genoptræning bedre smerter og af og til funktionen af armen.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder undersøgelse og behandling af skuldersmerter

Behandling for senebrist i skulderen

Operation kan blive aktuel når ovennævnte behandling ikke hjælper. Operationen laves som en artroskopi (kikkertundersøgelse), hvor man undersøger selve leddet for skader og gennem et lille hul i huden, fjerner den betændte slimsæk og noget af skulderhøjdens underside. På den måde skaffes plads til den hævede og ømme sene, der herefter, som regel, får tilstrækkelig ro til at hele.
Det kan også være nødvendigt at fjerne et stykke af kravebenet for at skabe bedre plads i og omkring skulderhøjdeleddet (10). Endelig kan en ødelagt bicepssene fjernes eller repareres.

Af og til vil man også lave et lille snit over skulderhøjdeleddet og fjerne dette, hvis der er slidgigt i dette og det er med til at forringe pladsforholdende til senerne.

I efterforløbet skal skulderen trænes med fysioterapeut.

Læs mere i vores pjece om artroskopisk operation for senebrist i skulderen

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00