Skulderledsskred

PrivatHospitalet Danmark tilbyder undersøgelse og behandling for skulderledsskred.

Hvad er skulderledsskred?

Skuderledsskred forekommer, når ledhovedet på overarmsknoglen går ud af kontakt med den relativt lille ledflade på skulderbladet. Da skulderleddet har større bevægelighed end noget andet led, sker det af og til, at skulderen går af led ved en skade eller forkert belastning. Skaden opstår oftest ved fald, hvor man tager fra med hånden eller falder direkte på skulderen.
Afhængig af hvor voldsom skaden er, heler den ødelagte ledkapsel og ledlæbe ved at aflaste armen bundet ind til kroppen i en slynge i cirka tre uger efterfulgt af øvelser sammen med en fysioterapeut. Ved flere end et ledskred, anbefales operation, som foretages ved kikkertoperation.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder undersøgelse og behandling af skuldersmerter 


Behandling for skulderledsskred

Tilbagevendende skulderledsskred uden ydre påvirkning eller skade af betydning kan skyldes en medfødt slap ledkapsel eventuelt kombineret med en dårlig funktion af skulderens muskulatur. Også her kan målrettet træning af og til med fysioterapeut have en god virkning. Operation må overvejes, når træning ikke hjælper.

Operation
Indgrebet foregår i fuld bedøvelse. Der indledes med en kikkertundersøgelse (artroskopi) af skulderleddet. I de tilfælde, hvor det drejer sig om en afrivning af ledlæben fra ledskålen, kan en ope- ration oftest gøres færdig ved kikkertteknik. Der indføres i så fald to eller tre rør til skulderleddet igennem hvilke kirurgen kan arbejde med specielle instrumenter. Der placeres en eller flere små ”ankre” i knoglen ved kanten af ledskålen og ved hjælp af disse ankre og de tilhørende tråde, kan ledlæbe og ledbånd sys tilbage på plads.

I tilfælde hvor det drejer sig om en stor slap ledkapsel i højere grad end om en afrivning af ledlæben, kan det blive nødvendigt at foretage en åben operation. Der lægges i så fald et fem til otte centimeter langt snit på forsiden af skulderen og igennem dette arbejder kirurgen sig ind på forsiden af skulderleddet. Ledkapslen åbnes og repareres, idet den samtidig strammes op. Herefter lukkes huden med clips eller tråde.

Læs mere i vores pjece om skulderledsskred

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00