Flex-cystoskopi

PrivatHospitalet Danmark tilbyder flex-cystoskopi undersøglser.

Hvad er flex-cystoskopi?

En flex-cystoskopi er en kikkertundersøgelse af blæren og urinrøret og bruges til at afsløre sygelige forandringer i disse. Herefter undersøges blærens slimhinde for polypper, udposninger, fortykkelser, svulster, sår og stendannelser. Slimhinden vurderes også som helhed – om den er irriteret eller bleg, eller om der er belægninger. Endelig studeres overgangen til urinrøret.

På PrivatHospitalet Danmark tilbyder vi trykflow som er restmåling af urin

Undersøgelsen udføres normalt ambulant i lokalbedøvelse med et såkaldt cystoskop. Cystoskopet er en cirka 25 cm lang, tynd og bøjelig kikkert med egen lyskilde på spidsen. Kikkerten kan sammenlignes med en form for undervandskamera. Gennem en ekstra kanal kan der, samtidig med at undersøgelsen foregår, sprøjtes saltvand ind i blæren, så den udfoldes.

Undersøgelsen varer cirka 30 minutter inklusiv forberedelse. Du ligger på ryggen, og undersøgelsen foregår med lokalbedøvende gel og gør derfor ikke ondt, men det kan føles lidt ubehageligt.

Læs mere i vores pjece om flex-cystoskopi

Konsultationer

Det kan være nødvendigt med flere konsultationer hos speciallægen, førend der kan stilles en diagnose. Når diagnosen er stillet, gennemgås behandlingsmulighederne med jer og speciallægen i fællesskab.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00