Skæv penis

PrivatHospitalet Danmark tilbyder undersøgelse, behandling og evt. operation for skæv penis.

Hvad er en skæv penis?

Skæv penis er krumning af penis ved rejsning (erektion). Krumning af penis kaldes også "krummerik", fordi penis krummes ved erektion. Man skelner mellem medfødt krumning af penis og en erhvervet tilstand kaldet induratio penis plastica, også kaldet Peyronies sygdom. Det drejer sig om en betændelseslignende tilstand, som typisk begynder med smerter og ømhed i penis - særligt ved rejsning som derfor kan påvirke lysten til at dyrke sex.

 På PrivatHospitalet Danmark behandler vi for skæv penis

Særlige kendetegn?

Tilstanden er helt ufarlig. Den medfødte skævhed giver først gener i puberteten.
Uanset om skævheden er medfødt eller er kommet senere i livet, giver lettere skævhed af penis ingen symptomer. Skævheden skal kun behandles i de få tilfælde, hvor graden af skævhed  samleje. Ved Peyronies sygdom opstår der fortykkede, ømme knuder i svulmelegemerne. Penis kan blive krum og dermed gøre ondt ved rejsning.

Behandling af skæv penis?

Der er gennem tiden forsøgt mange forskellige former for behandling.

Medicinsk behandling

Indsprøjtning af medicin (binyrebarkhormon eller bindevævsopløsende medicin, collagenase) kan forsøges. Indsprøjtning af binyrebarkhormon i de ømme områder kan ikke forhindre, at der dannes arvæv. Behandlingen vil måske kunne erstatte nogle af operationerne.

Operation
Operation er foreløbig den mest effektive behandling, og 50-75 % af krumningerne vil blive tilfredsstillende korrigeret. Der skal gå mindst et år fra krumningsprocessen er afsluttet, til der tilbydes operation. Kirurgi kan være aktuelt i de tilfælde, hvor behandling med medicin er mislykket, eller ved større skævheder. Ved operation laves en tilsvarende forkortelse på den modsatte side af det stivnede arvæv for derved at udrette en rejst penis. Herved mister penis lidt længde. Hos nogle kan der opstå en ny skævhed, som gør det nødvendigt at operere igen.

Konsultationer

Det kan være nødvendigt med flere konsultationer hos speciallægen, førend der kan stilles en diagnose. Når diagnosen er stillet, gennemgås behandlingsmulighederne med jer og speciallægen i fællesskab.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00