Sterilisation af mænd

PrivatHospitalet Danmark tilbyder vi sterilisation af mænd.

Hvad er en sterilisation af mænd?

Sterilisation af mænd er en svangerskabsforebyggende operation, som hverken påvirker hormonproduktionen eller potensen.

Hvordan foregår operationen?

Selve operationen foregår i lokalbedøvelse. Indsprøjtningen bliver givet i begge sider omkring sædstrengene. Når bedøvelsen virker, kan du mærke berøring men ikke smerte.
Der bliver lagt et eller to små snit i huden, hvorigennem sædstrengene kan skæres over. Der fjernes et lille stykke af begge sædstrenge og de sendes til mikroskopi for at bekræfte, at det er sædlederne, som er afbrudt. Operationen varer ca. 30 minutter.

 På PrivatHospitalet Danmark tilbyder vi sterilisation af mænd

Efter operationen
Smerter: der kan være hævelse, misfarvning, smerter og ømhed af pungen i nogen tid efter operationen, og det er en god ide at anvende stramtsiddende underbukser til at støtte pungen. Har du behov for det kan du købe noget smertestillende håndkøbsmedicin som eksempelvis paracetamol, pinex eller pamol inden operationen, så det kan benyttes efter operationen.
Du vil i op til 3 måneder efter indgrebet have levende sædceller i dine sædblærer.  Det anbefales derfor, at du i den periode bruger prævention.

Sædkontrol:
Du skal aflevere en sædprøve hos din egen læge efter 3 måneder for at sikre, at der ikke er sædceller i sædvæsken. Først derefter kan du stole på at indgrebet virker svangerskabsforebyggende.

Konsultationer

Det kan være nødvendigt med flere konsultationer hos speciallægen, førend der kan stilles en diagnose. Når diagnosen er stillet, gennemgås behandlingsmulighederne med jer og speciallægen i fællesskab.

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49.
Mandag-Torsdag 08:00-17:00, Fredag 08:30-15:00