HPV vaccine

HPV overføres fortrinsvis ved seksuel kontakt, og størstedelen af seksuelt aktive kvinder og mænd får på et tidspunkt en HPV-infektion. 

70 % af alle tilfælde af livmoderhalskræft skyldes HPV type 16 eller 18. HPV overføres fortrinsvis ved seksuel kontakt, og størstedelen af seksuelt aktive kvinder og mænd får på et tidspunkt en HPV-infektion.

Forekomsten er højest i årene efter den seksuelle debut, og der er ofte infektion med flere typer på én gang. Endvidere forårsager HPV kondylomer (kønsvorter), som er en godartet, men generende, sygdom.Risikoen for livmoderhalskræft

Af de ca. 60-80 % af alle kvinder, som bliver inficeret med HPV, er risikoen for at udvikle livmoderhalskræft omkring én procent. Der er ca. 400 tilfælde af livmoderhalskræft årligt i Danmark.

Hvad kan vaccinen forebygge?
Vaccinen er næsten 100 % effektiv mod vedvarende infektion med de HPV-typer, den indeholder.

Hvem kan vaccineres?
Den største effekt opnås ved at vaccinere inden den seksuelle debut, f.eks. børn mellem 10 og 13 år.

Virker vaccinen på drenge og mænd?
Gardasil® giver hos drenge og mænd et markant immunsvar. Der er dog meget få studier, som kan give en klar indikation om den sygdomsforebyggende effekt hos mænd.Vi tilbyder denne vaccine mod HPV: 


Gardasil®
Vaccine indeholdende humant papillomavirus (HPV) protein (6, 11, 16, 18) til forebyggelse af cervixcancer og kondylomer.
Pris for vaccine: 1.295 kr. 


Konsultatoinsgebyr ved vaccine: 130 kr. 

Der skal for begge vacciners vedkommende gives tre injektioner. Minimumsintervallet mellem første og anden vaccination er en måned og mellem anden og tredje vaccination tre måneder. Alle tre doser tilstræbes givet inden for et år.

 

 

Tilskud fra sygeforsikringen "danmark"

Sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til vaccination udført af praktiserende læge eller speciallæge. Læs mere om ”danmark”s takster her:
https://www.sygeforsikring.dk/tilskud

PrivatHospitalet Danmark tilbyder behandling indenfor 27 lægefaglige specialer

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 39 64 19 49. Vores søde lægesekretærer sider klar til at hjælpe dig.
Telefontider:
Mandag - Torsdag kl. 08:00 - 17:00
Fredag kl. 08:30 - 15:00

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies